GESCHIEDENIS VAN BRAZALIAANS JIU JITSU

 

In de vroege jaren van de 19de eeuw introduceerde Mitsuyo Maeda Kodokan Judo (ontwikkeld door Jigoro Kano 1860-1938) aan een Braziliaanse familie “de Gracies”. Carlos en Helio Gracie veranderden en ontwikkelde de Japanse kunst in wat vandaag de dag bekend staat als Braziliaanse Jiu-Jitsu (BJJ). BJJ is een krijgskunst en een zelfverdedigingssysteem dat zich richt op grappling en vooral het op de grond vechten. BJJ bevordert het concept dat een kleinere, zwakkere persoon succesvol kan verdedigen tegen een grote en sterkere tegenstander door gebruik te maken van juiste technieken, hefboomwerkingen en door het gevecht naar de grond te brengen om daar klemmen aan te zetten om zijn tegenstander te verslaan. Jiu-Jitsu of Arte Suave in het Portugees wordt door velen beschouwd als de pilaar van Mixed Martial Arts (MMA). De sport wordt gedaan met een gi (kimono) aan. Deze discipline is meer dan een vechtsport alleen, het is een methode om fysieke conditie te bevorderen en een goed karakter te bouwen wat uiteindelijk resulteert in een filosofie.

 

"a lifestyle"

Hélio Gracie  1913-2009
Hélio Gracie 1913-2009

 

ONZE MISSIE

 

Ons team wordt geleid door enthousiaste sportlieden en toegewijde bjj'ers en judoka's. Ons doel is om iedereen naar een hoger niveau te tillen, trainen hard en vecht makkelijk. We streven niet direct naar een groter en groter team, maar naar een sterker team. Daarom is teamgeest een van onze fundamenten, iedereen heeft iedereen nodig om beter te worden, van de witte band tot zwarte en terug. Onze stijl is gebaseerd op sterke basisprincipes en vanaf daar leer je meer deskundige technieken zowel op de grond als staand. Uit ervaring van nationale en internationale competities kunnen we speciale aandacht bieden aan het versterken en conditioneren, indien nodig, van de studenten als voorbereiding op de competitie.

 

"To succeed in your mission, you must have single-minded devotion to your goal."

 

WAAROM WIJ

 

Ons team is onder toezicht van Nicolaas Herbert en Jan Christiaan Herbert, die samen 4 WK titels en 14 OPEN EK titels bezitten. Dan is er nog niet gesproken over de andere vechtsporten en titels die zei daarin hebben behaald. Naast hun ervaring en verschillende titels zijn ze zeer gemotiveerd om iedereen als individu en als team sterker te maken.

 

"All with a sense of humour."